De nieuwe lockdown
Maandagmorgen las ik mijn mail waaronder een bericht van Hessel die mij vroeg of wij ook online verder gingen met de competitie tijdens deze nieuwe lockdown die zaterdag 13 november inging en voorlopig drie weken gaat duren. Nadat ik de mail van Hessel had beantwoord (met cc aan Margrietha) dat wij wel doorgaan in HetConvent omdat zij niet onder de Horeca vallen met de sluitingsmaatregelen die 20 uur ingaan, kreeg ik meteen een appje van Margrietha dat de kerkvoogden hadden besloten Het Convent 3 weken lang vanaf des avonds na 18 uur te sluiten. Hiermee hopen de kerkvoogden een bijdrage te leveren aan het terug dringen van het huidige hoge aantal besmettingen.

Het Convent is 3 weken dicht
Er is dus 3 weken lang geen competitie en zijn dus ook geen externe wedstrijden in Het Convent, hoe het verder gaat zien we over 3 weken.

Online schaken
Dan de vraag van Hessel of we online verder gaan met de interne competitie. Daar heb ik zelf wel een idee over, daar gaan we mee stoppen totdat Het Convent weer open gaat. Wel zal er de mogelijkheid komen dat we elke week weer met elkaar online kunnen schaken, ik dub nog over de vorm(en) waarin. Er is een groep die graag lange partijen spelen maar ook een groep die rapid wil (wordt vervolgd)