Handmatig je tegenstander uitdagen
In de onderstaande tabel klikt de wit op de naam van zwart en klikt op uitdagen (gekruiste degens) en selecteert vervolgens standaard/live/90min/30sec/met rating en klikt op de witte koning. Bij kinderen of een ouder is de tijd 60 min/0sec. Je ziet de uitdaging weggaan en wacht op de zwartspeler die in zijn eigen scherm de uitdaging (rode stip bij gekruiste degens) ziet verschijnen en moet aannemen. Zodra die handeling is verricht verschijnt het schaakbord en kan de partij beginnen. De webmaster volgt de partijen en vult de uitslagen in. 

WIT ZWART 
Viersma Murk (A) - Leeverink Johan (A) 1-0 *
Van der Pal Hessel (B) - Sibbele Bonthuis (B) 0-1  *
Dijkstra HarmJan (A) - Hageman Garmen (B) 0-1 *
Hylkema Lambertus (C) - Sjors Galama (O)) 1-0 *
Stornebrink Gerrit (B) - Thys Blaeser (J) 1-0
Sikma Piet (B) - Bottema Tjesse (C) 1-0 0-1
Boomsma Eeltsje (B) - Dolle Josef (A) 1-0 
de Leeuw Jappie (C) - Johan Verheggen (C) rem
Guusje Galama (J) - Elbrich Ouderkerken (J) 0-1 *
Sybrich Ouderkerken (J) - Ouderkerken Jolle (J) 1,5-1,5  *
Jelmer Groeneveld (J) - Altena Jan (C) 0-1 *
Tine Stapersma   afgemeld  

Bauke Stapersma overleden
Tine belde gister dat zij even pauze neemt omdat haar echtgenoot Bauke is overleden. Bauke was in januari al verkast van thuis naar Bloemkamp toch kwam zijn plotselinge overlijden als een verrassing. 

Friese Jeugdkampioenschappen
Mocht het u zijn ontgaan, in het weekend werd een online FJK georganiseerd waaraan ook 5 kinderen van ons meededen en enorm hebben genoten als we hun opmerkingen lezen in de chat. Thys  speelde in de AB categorie, Elbrich, Sybrich,  Jelmer en zijn broertje Symen in de DE categorie, klik hier voor details. Elbrich wist zich (net als vorig jaar) te kwalificeren als beste vrouw en doet 8 en 9 mei mee aan het NK. 

Het toernooi was opgezet door Eeltsje in samenwerking met de Jeugdleiders Migchiel de Jong van de FSB en Martijn Hardeman van de NOSBO (Lichessmentor) en verliep eigenlijk vlekkeloos.