wit   zwart lichess naam opmerking uitslag
gerrit - garmen  GarmenHageman    0-1
piet   sjors  SjorsG  2 partijen  1-0/1-0
leeverink   harm-jan  Ysbrecht    1-0
jos   murk  murk65    0-1
jappie   eeltsje  Westergoo  donderdag  0-1
tjesse   verheggen  Torena8    0-1
sibbele   jan  janaltena    1-0
guusje   tine  tinestapersma  pat  rem
jolle   elbrich  ElbrichS  3 partijen  0-1/rem/0-1
sybrich   lambertus  lambertus1940  woensdag  1-0

 vorige ronde | volgende ronde

Inhaalpartij Jappie -Eeltsje vanavond vanaf 19 uur is dan uiteraard live te volgen via de lichessstream  van Eeltsje   of de lichchessstream van Jappie

Sybrich tegen Lambertus werd woensdagavond gespeeld, Sybrich verraste in een volkomen verloren stelling nog met een makkelijk te voorkomen matcombinatie die Lambertus totaal niet zag aankomen

Gerrit raakte in een moeilijk middenspel de draad (eerst een pion en daarna een vol paard) kwijt aan Garmen die onberispelijk speelde.

Omdat het aantal deelnemers aanvankelijk oneven was speelde Sjors mee en speelde 2 potjes tegen Piet die allebei door de laatste werden gewonnen. Sjors was kansloos in de eerste partij en in de 2e partij leek hij Piet heel lang de baas maar maakte het toch niet af. Het blundergehalte was hoog elk 5.

Johan Leeverink tegen HarmJan was een echte triller, de laatste bestormde met succes de koningsvleugel en won doorslaggevend materiaal maar sprong daar losbandig mee om. Zijn laatste zet is vermoedelijk een muisslip en hij gaf ook meteen op.

Jos tegen Murk leek in evenwicht totdat de laatste succesvol de koningsvleugel ging bestormen, waarbij gezegd moet worden dat Murk hier zeer solide tewerk ging en Jos als het ware dwong tot het spelen van mindere zetten en zelfs 2 blunders. 

Tjesse kwam tegen Johan Verheggen goed uit de opening maar paste in de overgang naar het middenspel niet goed meer op zijn pionnenwinkeltje, wat hem de partij kostte want Johan maakte het op techniek uit

Sibbele tegen Jan ging lang gelijk op totdat de laatste vergat dat er nog een ongedekt paard in de hoek stond. Wel veel blunders elk 5 ongeveer.

Guusje tegen Tine werd remise, na een bizarre opening liet Guusje op de 7e zet al een loper insluiten, en daar ook niet best op reageerde om de schade beperkt te houden, iets wat haar regelmatig overkomt. Tine ging vervolgens door met het opeten van aangeboden pionnen en stukken en versmaadde af en toe ook wel eens wat maar het was lekker taart eten tot alles op was en de Koning van Guusje ook geen kant meer op kon hoewel ze wel aan zet was. Jawel pat.

Jolle speelde tegen zus Elbrich, ze begonnen wat eerder dat was handig bedacht en speelden binnen een uur 3 potjes waaruit de conclusie kan worden getrokken dat Elbrich de rest van haar familie inmiddels de baas is. Speelt u ze gerust maar even na.

(wordt vervolgd)