Ministerpresident Rutte heeft inmiddels besloten dat de horeca om 10 uur moet sluiten zodat er voor de aanvang nog even overleg was met Margrietha of dit consequenties had voor ons. Margrietha besloot dat de bar dicht moest maar de zaal en de lounge bleven open. 
Omdat wij deze ronde overschakelden van van zwitsers naar keizer op clubrating was het krachtverschil groot, dat is de volgende ronde eveneens nog het geval en daarna speelt iedereen  vervolgens tegen iemand van zijn eigen niveau. 

De snelle partijen
Sibbele liet zich gewillig meeslepen in het snelle spel van Jolle, allebei drongen ze gelijktijdig met een paard in de vijandelijke koningstelling. Sibbele was aan de winnende hand maar gaf pardoes pat. De aanvankelijk op oneven staande Tine ging snel mat tegen invaller Baukje. Eenzelfde blitzkrieg overkwam Sjors tegen Sieb. Ook Guusje verloor snel van Hessel. Antonius was de enige jeugdspeler die de tijd nam om goed uit de opening te komen maar tegen Johan Leeverink moest hij uiteraard bij de overgang naar het middenspel al snel zijn meerdere erkennen.
De andere partijen
De resterende partijen verliepen ook snel, Murk en Eeltsje hadden de langste zit en ruimden voor half elf het materiaal terug in de kast. Hun partij ging lang gelijk op maar in het eindspel kroop Murk met zijn paard achter de vijandelijke pionnen. Van de overige partijen zag ik alleen de onderstaande uitslagen.
De frisse lucht, 
Omdat er goed gelucht moet worden stonden de ramen open maar menigeen kreeg het na een uur wat (te) koud. De ramen moeten dus dicht maar dan moet de ventilator (en de kachel) aan, bovendien maakt de ventilator erg veel lawaai is inmiddels gebleken. Margrietha en Eeltsje denken na hoe dit verder moet

afwezig      4e ronde     uitslag
 Jos  1   Hessel   Guusje  1-0
Frans  2   Harm-Jan   Tjesse  1-0
Fokke  3   Taeke   Lambertus  1-0
Johan V  4   Gerrit   Jappie  1-0
Piet 2x 5   Johan L   Antonius  1-0
Garmen 6   Eel   Murk 0-1
  7   Sieb   Sjors  1-0
  8   Tine   Baukje  0-1
  9   Jan   Cees  0-1
  10   Sibbele   Jolle  rem

voorgaande ronde | volgende ronde