Voor de aanvang van de eerste ronde puzzelde de CL nog even over de Corona-opstelling van de tafels maar was daar op tijd mee klaar voor de anderen arriveerden. Hij werd hierbij spontaan geholpen door Margrietha (de beheerster) en zij bood ook aan om de volgende ronde de boel alvast volgens de richtlijnen voor ons klaar te zetten.  Toen iedereen achter het bord zat werd nog even het achterover leunen gedemonstreerd. Wij moeten achterover leunen om toch aan die anderhalve meter afstand te kunnen voldoen.

De partijen
Hessel stond aan bord 1 tegen Murk steeds wel wat beter maar werd in het eindspel toch verschalkt door de regerend kampioen. Sibbele verloor aan bord 2 op vergelijkbare manier van Jos die net als Murk graag ingewikkelde eindspellen uit-puzzelt. Johan Leeverink kwam aan bord 3 vier pionnen voor tegen Garmen maar liet zich in het eindspel pardoes nog een paard ontfutselen, dit had geen consequenties voor de winstvoering van Johan want zijn pionnen opmars naar de promotie leidde desondanks naar winst. Aan de borden 4 en 5 gedroegen Taeke tegen Sieb en  Harm-Jan tegen Piet zich vredelievend en kwamen een gelijkspel overeen. Aan bord 6 werd de finale van de KO-cup van vorig seizoen gespeeld. Cees won en mag een jaar lang de KO cup  op zijn schoorsteenmantel zetten en Tjesse werd , u raadt het al 2e. Beiden hebben nog een kleine versnapering tegoed, maar wat in het vat zit verzuurt niet. Johan Verheggen had zich aanvankelijk afgemeld, hij zit deze maand nog tot zijn oren toe in het werk maar keek toch even op website, zag dat het oneven was en belde meteen dat hij het gaatje aan bord 7 wilde opvullen. In zijn partij tegen Eeltsje kwam hij vanuit de opening meteen onder druk en kwam daar ook niet meer onder uit en gaf op toen stukverlies onafwendbaar werd. Jan ging aan bord 8, voortvarend zoals altijd, van start tegen Tine en kwam (jawel) drie stukken voor maar zou hij dit volhouden tot het einde vroeg men zich af en zou hij zijn Dame nog weggeven vroeg iemand anders, nee de dames zijn er al af dus dat kan niet meer. Tine moest dus in een nederlaag berusten tegen Jan, dat was even wennen, iets  dat haar nog niet eerder overkwam. Aan bord 9 verloor Lambertus van Jappie, de laatste toonde vorig seizoen bij vlagen al veel progressie en dat komt ongetwijfeld mede doordat hij geen nachtdiensten meer draait op de melkfabriek in Workum. Aan de borden 10 en 11 werd aangeschoven door jeugd (en hun ouders) afkomstig uit het woensdagmiddag schaken op de SintMaartenschool. Omdat ze nu zijn doorgestroomd naar het voortgezet onderwijs hebben ze geen tijd meer voor die woensdagmiddag en willen het nu bij ons op dinsdagavond proberen. Jolle voerde een blitzkrieg tegen de beduusde Guusje in 15 zetten en daarom deden ze nog een potje maar dat op dezelfde manier eindigde. Baukje (de moeder van Jolle)  was niet opgewassen tegen Sjors (de vader van Guusje). Hierdoor eindigden deze partijen, zoals verwacht al binnen een half uur. 

        wit           1e ronde zwart          uitslag   afwezig
1   Murk   Hessel  1-0   Frans
2   Sibbele   Jos  0-1   Gerrit
3   Johan L   Garmen  1-0   Fokke
4   Taeke   Sieb  rem    
5   Harm Jan   Piet  rem    
6   Cees   Tjesse  1-0    
7   Eeltsje   Johan V  1-0    
8   Jan   Tine  1-0    
9   Jappie    Lambertus  1-0    
10   Jolle  Guusje  1-0    
11   Sjors Baukje  1-0    

De leden die op afwezig staan maar toch van plan zijn te komen kunnen dit melden aan eeltsje@gmail.com of 06 372 577 47 dan komen ze in het aanwezig rijtje of in de indeling. Als u zich wel hebt aangemeld maar door omstandigheden (b.v. verkouden) bent verhinderd moet u dat ook melden en komt u in het afwezig rijtje.

De namen in het rood zijn kinderen met ouders die overwegen ook op dinsdagavond te komen. Ze mogen enkele malen proberen zoals met nieuwelingen gebruikelijk is en de speeltijd zal wat korter zijn omdat ze anders te laat onder de wol komen. 

 De volgende ronde