Op dinsdagavond 29-okt vonden 19 schakers hun weg naar het bovenzaaltje in Het Convent. Harm-Jan was de eerste die aanbood om bij een oneven aantal weer huiswaarts te willen gaan.

De toppers
De regerend kampioen Mark deelde het punt met Hidde en blijft door dit resultaat aan de leiding. Zijn naaste achtervolgers Siebe en Fokke deelden ook het punt. Van Siebe zijn we niet gewend dat hij zich zo nadrukkelijk aan de top manifesteert. Ook Taeke en Johan deelden het punt. Jan was relatief snel klaar met Rintje die de vorige ronde gelijk speelde tegen Murk maar nu uit de top 10 duikelt .  Hans won van Hylke en klimt naar de 4e plaats. Hiermee hebben we de toppers gehad.

August kwam een pion voor tegen Garmen wat voldoende was voor winst. Tine incasseerde haar nul tegen Hessel en Gerrit jaste zijn vrijpion tegen Lambertus zonder problemen naar promotie. Eeltsje offerde (vermoedelijk onterecht) een stuk tegen Piet die daar niet al te adequaat op reageerde en 2 pionnen achter kwam. In het eindspel met ongelijke lopers dat later volgde miste Piet misschien nog wel een remise variantje en gaf daarna op

Overzicht voor ronde 8, gespeeld op 29 oktober  2013
       
Wit   Zwart Uitslag
Masmeijer Mark - Sinia Hidde ½-½
Nota Jan - Altena Rintje 1-0
Bergsma Taeke - Leeverink Johan ½-½
Stornebrink Gerrit - Hylkema Lambertus 1-0
Boomsma Eeltsje - Sikma Piet 1-0
Bosch van den Hans - Feenstra Hylke 1-0
Jong de Siebe - Boer de Fokke ½-½
Hageman Garmen - Niemarkt August 0-1
Stapersma Tine - Pal vd Hessel 0-1
Dijkstra Harm Jan - Oneven