Sipke had naar aanleiding van zijn partij op 6-nov in de interne competitie tegen Josef Dölle een officieel protest ingediend bij het bestuur tegen de uitslag van 1-0 in zijn nadeel.

Sipke verloor die partij door tijdsoverschrijding. Hij feliciteerde zijn tegenstander maar confronteerde hem en een 5-tal omstanders meteen daarna met het feit dat zijn vlag te vroeg was gevallen door een ondeugdelijke analoge klok. Omdat hij geen bijval kreeg verliet hij teleurgesteld Het Convent ipv zich met de defecte klok te melden bij de wedstrijdleider. De volgende dag realiseerde Sipke zich wel dat hij het defect had moeten claimen maar probeerde desondanks in de weken die volgden (tevergeefs) bij de wedstrijdleiding om, tegen het reglement in, de uitslag te herzien. 

De uitspraak van de commissie

De commissie verklaart ‘het protest’ van de heer De Schiffart niet ontvankelijk. Dat betekent dat de commissie niet toekomt aan een inhoudelijke beoordeling van het ‘protest’.

Klik hier voor het document van de commissie van beroep

Wat nog wel gekund had was een dialoog tussen Sipke en Jos en dan in het belang van de club via een consessie tot een andere beslissing komen. Jos was daartoe bereid maar Sipke niet en kiest om er mee stoppen. Een tamelijk bizarre ontknoping waar niemand mee gebaat is