Veel schakers waren tijdens de corona pandemie online aan het schaken via Lichess, Chess.com en Chess24. Daar kwam Tornelo nu nog bij en deze app wordt door de schaakbond (Eric van Breugel) gepromoot omdat het veel meer mogelijkheden biedt met o.a. een online arbiter en je ziet je tegenstander via Zoom

Eric schrijft:
Met dit platform hebben we afgelopen maanden uitstekende ervaringen opgedaan met allerlei individuele en teamkampioenschappen. We bevelen deze van harte aan om ook voor de club te gebruiken. Je kunt er interne competities mee draaien, externe wedstrijden, zowel geheel online als hybride of geheel fysiek over de board.
De Promotiewedstrijden van de KNSB-competitie worden deze maand hybride gespeeld. De teams spelen allemaal een thuiswedstrijd bij elkaar en met wedstrijdleider, maar de tegenstanders dus op afstand. Voor de clubavond zou je op die manier ook bepaalde leden erbij kunnen houden.
In het najaar gaan we de speciale competitie ”Queens Gambit“ erop organiseren en worden clubs uitgenodigd om contact te leggen met de potentiële nieuwe online schakers.

Handleiding Tornelo