westergooarena
Er is alleen nog online-schaken.
Dinsdagavond 10 maart was onze laatste normale schaakavond in Het Convent. Maar ook alle andere clubs hielden daar meteen mee op en gingen over op online schaken. Ook Westergoo maar de animo voor deze omschakeling lijkt vooralsnog klein en dat is verrassend omdat online schaken zeer populair is. Elke schaker speelt inmiddels vele potjes via Internet maar het liefst anoniem wat ook spectaculair kan zijn maar op de duur toch gaat vervelen denk ik. 
 
Online schaken gaat heel gemakkelijk als je naar de website gaat van het geheel gratis Lichess, je hoeft je niet eens te registreren en kunt dan al zoveel mogelijk anonieme potjes spelen als je wilt en in te stellen in allerlei tempo's.
Maar als je wil schaken tegen andere leden van Westergoo dan moet je eerst registreren en daarna inloggen. Vervolgens kijk je (via het logo) wanneer er online toernooien zijn van Westergoo en meld je je aan en gaat op tijd klaar zitten achter je computer of tablet of telefoon tot het begint. 
 
Behalve aan de Westergoo toernooien kun je ook aan veel andere toernooien meedoen want meerdere clubs organiseren nu online toernooien. Dat gaat niet altijd via Lichess zoals bij ons maar ook via Chess.com. Als je daar ook alvast  registreert kun je daar ook aan mee doen. Het gewone schaken is dus gestopt maar hierdoor is de online keuze enorm toegenomen. We hebben zelfs al een nieuw lid mogen verwelkomen, Peter Brouwer uit Leeuwarden. 
 

Beknopte handleiding onlineschaken via  Lichess voor WestergooĆ©rs
Ga naar Lichess en klik op aanmelden in dat venster zie je ook Registreren bij Lichchess , bedenk een naam en een wachtwoord en meld je (na een bevestigingsmail) daarmee aan. Aanmelden bij Lichess
Ga dan naar gemeenschap en teams en zoek Westergoo. Daar zie je de andere team leden. Vraag om toestemming om ook toegelaten te worden en meld dat bij eeltsje@gmail.com, hij maakt je dan ook lid van het team.  Anoniem bij Lichess klik op je naam en dan op afmelden, vervolgens heb je keuze om anoniem tegen 40 duizend andere anonieme spelers wat potjes te spelen. Wie hulp aan huis nodig heeft kan teamviewer downloaden en installeren, Eeltsje kan dan online hulp bieden bij de installatie en instellingen