Friese jeugd kampioenschappen categorie├źn ABCDE
De jeugdkampioenschappen waren op zaterdag 12 maart in Dokkum, Elbrich Ouderkerken heeft wederom een ticket voor het NKJ bemachtigd, ze verloor weliswaar alle potjes op het FK maar heeft als (enige) vrouwelijke deelneemster recht op deelname. Als ik het goed heb deed ze reeds 2x eerder mee met het NKJ

De Friese kampioenschappen pupillen,
Dit werd georganiseerd door de onszelf want wij hebben zelf 7 kinderen in deze categori├źn. Dit FK werd voorheen fysiek in Drachten georganiseerd door de gelijknamige schaakclub aldaar maar die ziet er nu vanaf daarom is het nu in Het Convent op woensdagmiddag 11 mei.
Naast dit FK is er voor de andere kinderen van de sint Maartenschool een slottoernooi. Er is dus geen schaken op school maar in Het Convent. 
Klik hier voor de details

Fries basis-scholen kampioenschap
Dit was op woensdagmiddag in Ureterp, details klik hier. Sybrich en Elbrich vormden met nog 2 kinderen van de De Blinker een team. Voor de SintMaarten waren dat Thijmen, Marijn, Maarten en Ruurd.

Elke woensdagmiddag is er competitie in de Aula van de SintMaartenschool met 4 vrijwilligers van de schaakclub
Tijdsduur ongeveer: 13:00- 14:15 uur
Activiteiten? Competitie een partij spelen op een fysiek schaakbord, gevolgd door digitale theorie met een laptop van school via lichess.org
K
lik voor de stand in de fysieke competitie op Elo lijst in de onderstaande links