Traditioneel organiseert Westergoo op de 2e zaterdag in december een jeugdtoernooi.

De laatste jaren was dit evenement onderdeel van de FSB Grand-Prix een reeks jeugdtoernooien (7-8) waarmee je punten kan scoren in een klassement. Helaas werd de 2020 editie afgeblazen door de corona epidemie maar tijdens de jongste bestuursvergadering eind augustus in IJsbrechtum werd unaniem geopperd om het toernooi weer op de kalender te zetten. 

Er zijn overigens nog wel (net als bij het volwassenen schaak) beperkingen. Als voorbeeld kunnen we het in juli gehouden stappen toernooi van de NOSBO onder de loep nemen. Dat werd gehouden in Hoogkerk alwaar 86 kinderen in corona opstelling achter de borden schoven, klik hier

Dat hoge aantal van 86 zullen wij in het Convent uiteraard niet halen, wij zijn al blij met 30 en wij kunnen ook net als in Hoogkerk gebeurde door de beperkende regels ook de ouders niet meer toelaten. Zij zullen hun kinderen moeten brengen en na afloop weer halen.

Eerst moeten wij ook nog afwachten of er nog meer clubs komen met een jeugdtoernooi in de stijl van een GP. DTK in Buitenpost begon de voorgaande jaren in de herfstvakantie gevolgd door Philidor en Westergoo en na ons Lasker enz. Op de lijst prijkt ook nog Schiermonnikoog, dit is een GP georganiseerd door de NOSBO op Friese grond.