sonoOns jeugdtoernooi op 14 december
De FSB en de NOSBO organiseren een reeks jeugdtoernooien die meetellen voor een GP cyclus,  De planning  is te vinden in FSB evenementen en hier de uitslagen. Westergoo organiseerde ook weer een jeugdtoernooi dat meetelt voor het klassement van de cyclus. De voorbereidingen was een wat teveel onemanshow van Eeltsje maar het toernooi zelf werd een mooi teamwerk met Cees, Gerrit en Lambertus, hier is nog het financiele plaatje. Van onze eigen jeugd van de SintMaartenschool deden 7 mee maar vielen niet in de prijzen dat moet strakjes met de scholenkampioenschappen beter
In de A groep won de favoriet Sono Folkers uit Hoogkerk alle 5 potjes en werd zoals gebruikelijk toernooiwinnaar. Thomas Dijkhuizen uit Den Haag volgde met 3,5 en Marten Elsinga uit Scharnegoutum met 3.

In de B groep werd Deen van der Kolk uit Sauwerd winnaar met 5 uit 6, hij verloor alleen van broer Abe en werd gevolgd door een trio met 4 uit 6, snelle potjes beslisten voor Abe Smeding uit Groningen op de 2e plaats, Dani BosNisim uit Groningen 3e en Romijn van Eijk uit Gorredijk naast het podium

In de C groep won Lutzen Kempenaar uit Tytsjerk, hij stond alleen een halfje af aan Doede Nagel uit Terherne die 3e  werd met 4,5. Jaap de Vries uit Meppel werd 2e met 5 uit 6 en ging ongelukkig door de vlag tegen Lutzen maar won verder alle potjes.

In de D groep won Leandro Faber uit Gorredijk met 5 uit 6, hij verloor alleen van Mirre van Eijk uit Gorredijk die gedeeld 2e en derde werd met Wouter Kuijt uit Seek. Het snelschaakpotje werd gewonnen door de laatste.

In de E groep won Gijs Oosterhof uit Ten Boer alle potjes, 2e werd Hugo Maes uit Meppel met 3,5 en derde Tygo Willems uit Hoogeveen

Affiche    | inschrijving gesloten | deelname  | FSB klassement  | NOSBO klassement | voorgaande edities

westergoogp2019

SCHAAKCLUB "Westergoo" organiseert op zaterdag 14 december de 29e editie van het jaarlijkse Jeugdtoernooi
Dit toernooi telt mee voor het Friese Grand Prix klassement
Aanvang: 13:00 uur, inschrijving vanaf 12:30 uur.
Lokatie: in Het Convent, groot kerkhof 1a te Bolsward
Inleg: 5 euro. Indeling: in groepen van zes of acht spelers.
Tempo: hoofdgroep 20 minuten, overige groepen 15 minuten (per persoon per partij).
Prijzen: Groepswinnaars ontvangen een beker en de rest van de groep ontvangt een medaille met inscriptie
In de pauze is er gratis patat met saus en limonade

Toernooi directie: Het bestuur van Westergoo
Hoe lang duurt het:  De voorgaande toernooien waren tussen 16 en 17 uur al weer afgelopen