Draaiboek | Affiche  | DeelnemersKlassement  | NJ-R  | KNSBJ-R | Cyclus artikelen | Financiën 


dingWinnaar van de A groep werd Nemo Ding uit Sneek met 4 uit 5, hij verloor alleen van Remmelt Hofstra uit de Wilp, die net als Joël Greven uit Ten Boer,  3 uit 5 scoorde maar de laatste won onderlinge partij. Joël dus 2e achter Nemo en Remmelt derde in deze groep. De als laatste eindigende en nog maar 8 jarige Hidde Mosterman had achteraf beter omgeruild kunnen worden met bijvoorbeeld Tetske Hofstra die winnares werd in de B groep met 5 uit 6.

Tetske afkomstig uit het Groningse De Wilp, verloor alleen van de nummer 2 Thijs Blaeser uit Bolsward die gedeeld 2e werd met 4 uit 6 en eenzelfde score als Rens ten Cate uit Sneek, de nummer 3 uit deze groep maar die  onderling verloor van Thijs. Ook in deze groep een kind dat zonder score onderaan eindigde. Deze nieuweling Jasper zat (net als Hidde in de A) zonder twijfel een groep te hoog.  Hopelijk laten deze kinderen zich niet ontmoedigen want ze zullen in hun volgende toernooi nu hun niveau wordt bijgewerkt in de NJrating wel goed worden ingedeeld.

De C groep werd gewonnen met 5 uit 7 door Ronan Boonstra uit Sneek gevolgd door Tymen Dijcker uit Gytsjerk. Tymen met een halfje minder won ook de onderlinge partij van Ronan maar verloor het potje van de nummer laatst Nynke Stor en het werd pat tegen Lars Kristian Velthuis. Derde werd Jurre Teeuwissen uit Sneek, hij scoorde 4 uit 7 net als Jelmer Groeneveld uit Bolsward maar won de onderlinge partij.

De D groep werd gewonnen door de Bolswardse Maud Bakker met 6 uit 7 gevolgd door Silcke Dijcker uit Gytsjerk met de score van 5,5 en derde in deze groep was Silvan Helfrich uit Bolsward. Er hadden zich 29 kinderen opgegeven en ze kwamen allemaal op tijd. Negen kinderen kwamen uit het naburige Sneek en acht uit Bolsward.

 

 westergoogp2017a

 

Datum: zaterdag 9-december 2017

Locatie: grootkerkhof 1a. Bolsward
Zaal open: 12:30
Aanvang 13:00 uur, Dit toernooi telt mee voor de Friese Grand-Prix cyclus 2016-17
Indeling:  De consept indeling wordt gedaan met behulp van de Noordelijke jeugdrating in groepen. De A-groep telt 6 deelnemers en de overige groepen 8 deelnemers maar kan aangepast worden als dat beter is
Speeltempo: Agroep 20 minuten, overige groepen 15 minuten (per persoon per partij).
Deelname: voor jeugd t/m 16 jaar (peildatum begin seizoen).
Inleg: 5 euro per deelnemer.
patat met mayo: In de pauze is er gratis patat voor alle deelnemers en hun begeleiders (ouders)
Prijzen: Eremetaal (3x per groep), die geen prijs heeft krijgt een herinnering .
opgave: via inschrijving op de website 
Toernooidirectie scwestergoo@gmail.com  Eeltsje: 0610602242 Gerrit: 0515-576303
Aanmelding: Tot uiterlijk vrijdagavond 8 dec 2016, 19.00 uur

Klik hier voor de vorige editie

Dit toernooi is afhankelijk van inleg en donateurs. Het rekeningnummer is NL88 BUNQ 2290 2482 15 tnv Jeugdtoernooi