Machteld van Foreest uit Groningen won zoals verwacht in de A groep alle potjes. Thomas van Ruiten uit Sneek was 2e, hij verloor van Machteld en Wessel Adema uit Meppel die als derde eindigde.

De B groep werd gewonnen door Nanne van Foreest, de tweelingbroer van Machteld. Op de 2e plaats eindigde Leandro Slagboom uit Leeuwarden, hij verloor van Nanne en deelde een punt met zijn clubgenootje Christiaan Torensma. Derde werd Lennart Molanus uit Meppel, hij verloor van Nanne en Leandro.

In de C groep eindigden Dylan Torensma uit Leeuwarden en Rowin Berghuis uit Ten Boer gelijk bovenaan maar de laatste won de onderlinge partij. Derde werd Marthijn Kooistra uit Leeuwarden, hij speelde remise tegen zowel Dylan als Rowin.

In de D groep won Luca Smit uit Giethoorn alle 7 potjes, 2e werd Thijs Blaeser uit Bolsward, hij verloor alleen van Luca en derde werd Wessel van Putten uit Leeuwarden. Antonius Eskander uit Bolsward werd ongedeeld 4e maar net naast het podium dus. Jesse Bakker uit Bolsward is misschien een broertje van Maud?

In de E groep eindigden Carlo Pont uit Nes en Jesse Bosker uit Sneek gelijk bovenaan maar de laatste won de onderlinge partij. Derde werd Jesse's stadgenootje Hidde Krol. Hidde verloor van Jesse maar won van Carlo. Jona Gerritsma uit Bolsward viel hier buiten de prijzen, vrijwel zeker omdat hij nog te weinig aandacht schenkt aan zijn theorielessen

En tenslotte de F groep, met alle kleintjes op enige afstand een vertederend gezicht maar van dichtbij pijn aan de ogen van een geoefend schaker. Het blundergehalte is bij beginners altijd ontzettend hoog maar het plezier dat ze beleven is af te lezen van de gezichtjes. Eerste werd Romijn van Eijk uit Gorredijk, hij won al zijn potjes. 2e was Jelmer Groeneveld uit Bolsward en derde Arthur Lenis uit Gorredijk. In deze groep speelden nog 2 kinderen uit Bolsward, Maud Bakker en Silvan Helfrich, de laatste verontschuldigde zich na afloop bij mij voor zijn negatieve score maar hij benadrukte niet bij de pakken neer te gaan zitten en stelde trots zijn opa , zijn leermeester, voor. Maud tenslotte kent nog maar enkele weken de spelregels en het is ontzettend moedig dat je dan ook al aan een toernooi mee doet. 

westergoogp

 

Datum: zaterdag 3-december 2016

Locatie: grootkerkhof 1a. Bolsward
Zaal open: 12:30
Aanvang 13:00 uur, Dit toernooi telt mee voor de Friese Grand-Prix cyclus 2016-17
Indeling:  De consept indeling wordt gedaan met behulp van de Noordelijke jeugdrating in groepen. De A-groep telt 6 deelnemers en de overige groepen 8 deelnemers maar kan aangepast worden als dat beter is
Speeltempo: Agroep 20 minuten, overige groepen 15 minuten (per persoon per partij).
Deelname: voor jeugd t/m 16 jaar (peildatum begin seizoen).
Inleg: 5 euro per deelnemer.
patat met mayo: In de pauze is er gratis patat voor alle deelnemers en hun begeleiders (ouders)
Prijzen: Eremetaal (3x per groep), die geen prijs heeft krijgt een herinnering medaille met een Fries lint. opgave: via inschrijving op de website 
Toernooidirectie scwestergoo@gmail.com  Eeltsje: 0610602242
Aanmelding: Tot uiterlijk vrijdagavond 2 dec 2016, 19.00 uur 

Klik hier voor de affiche

Klik hier voor de voorgaande editie van het Westergoo toernooi

Klik hier voor meer jeugd evenementen kalenders en artikelen