Het GP dag journaal
We schrijven zondagmorgen 6:45 uur. Als we terug kijken op het gisteren gehouden toernooi dan is het eerste wat in mij opkomt dat de consept indeling van Fons nagenoeg perfect was. De organisatie sprak ook haar bewondering uit over het aantal kinderen dat van buiten Friesland kwam met uitschieters van Hoogeveen, Ten Boer en Meppel. Dan rijden deze ouders wel 240 kilometer voor 5 of 6potjes schaken voor hun kind.
Het verloop van deze schaakmiddag verliep ook volgens plan alleen aan het einde haakte het even omdat er bij so mmige kinderen wat twijfels waren over eindstanden. Dat kwam voornamelijk omdat in de oneven groepen door het programma ook punten werden gegeven aan de degene die een bye kreeg. 
Er was na half drie een lange pauze waarin iedereen patat met mayonaise kreeg van onze sponsoren. 
De A-groep 
In dit gezelschap van zes scoorde Sjouke Dijkstra uit Beetsterzwaag 3,5 punt, hij verloor van Gebrich Kroon en stond remise af aan Jan Hoekstra. Naast hem op het podium stonden HarmJan Kootstra uit Drachten en Tijmen Hofstra uit De Wilp met elk 3 punten.
De B-groep
Deze groep had aanvankelijk 8 deelnemers maar de de vader van Jelmer Hofstra belde keurig op tijd voor de aanvang dat zijn zoon was geveld door een griep.
Winnaar werd Lucas van Ruiten uit Scharnegoutum, hij scoorde 6 uit 7 met de bye er bijgeteld en verloor alleen van Florian Molanus uit Meppel die met Janko Eelsingh uit Akkrum (met elk 4,5) het podium vol maakten.
De C-groep
Deze groep werd gewonnen door Renco Oostindjer uit Hoogeveen, hij scoorde 5,5 punt en verloor alleen van Thomas van Ruiten uit Scharnegoutum, die derde werd. Jelle Hoekstra uit Leeuwarden klom als 2e op het schavotje.
De D-groep
Deze groep werd gewonnen door Mika van Walsem uit Hoogeveen (en dus niet Mieka) Hij scoorde 6 punten en verloor alleen van Melle Dijkstra uit Beetsterzwaag die de pech had van de laagste Sonnebergpunten in een gezelschap van Rowin Berghuis uit Ten Boer en Remmelt Hofstra uit De Wilp die wel op het podium klommen met elk 5 punten. In deze groep zat ook Justin Jitbahadoer de enige deelnemer uit Bolsward die zich in enkele weken door stap 1 gewerkt en nu aan stap 2 was begonnen. Toch deed hij het volgens de jeugdleider heel goed op zijn eerste toenooi al ervaarde het kind dat zelf niet zo. Het hoort er allemaal bij
De E-groep
Deze groep werd de eerste ronden geteisterd door herdersmatjes en onreglementaire zetten waarmee ze de tafel begeleider tot wanhoop dreven. Tijdens het invoeren van de resultaten protesteerde het programma meedere malen dat de indeling niet klopte. Wat daar precies de oorzaak van was werd (nog) niet duidelijk
Luca Smit uit Giethoorn en Tetske Hofstra uit De Wilp hadden beiden 6 punten, de laatste won de onderlinge partij. Klaas Peereboom uit Gorredijk werd derde.
Sponsoring
Het toernooi werd gesponsord door 3 bestuursleden van SCWestergoo en en Hylke Feenstra erelid van Westergoo


De uitslagtabellen

Agroep Bgroep Cgroep Dgroep Egroep Foto's Mark Foto's Eel

Dit jeugdtoernooi staat gepland op zaterdag 13-december en wordt gehouden in Het Convent, het domicilie van schaakclub Westergoo. Traditioneel houdt Westergoo een jeugdtoernooi op de 2e zaterdag in december maar was daar de 2 laatste edities van afgeweken 

Er zijn 2 Grand Prix cyclussen
Zowel bij de NOSBO als bij de FSB worden een aantal jeugdtoernooien gehouden waarbij behalve gewone prijzen ook GP punten zijn te verdienen. Die punten worden bijgehouden in het GP klassement. De NOSBO en de FSB hebben elk hun eigen GP cyclus en dus ook hun eigen klassement. De NOSBO en de FSB plannen de speeldata dusdanig dat de kinderen aan beide cyclussen mee kunnen doen. Het indelen van de kinderen in de groepen wordt gedaan door onze vrienden van de NOSBO met als leidraad de actuele Noordelijke jeugdrating. Voor de nieuwe kinderen is er een formule. Na afloop van een toernooi worden de resultaten meteen verwerkt in deze ratinglijst en in de cyclusklassement.  
klik hier voor het gp cyclus nieuws-
klik hier voor het programma en de uitslagen


Aanvang 13:00 uur, Dit toernooi telt mee voor de Friese Grand-Prix cyclus 2014-2015

Indeling:  De consept indeling wordt (zoals gebruikelijk in de FSB cyclus) gedaan door Fons van Hamond met behulp van de Noordelijke jeugdrating in groepen. De A-groep telt 6 deelnemers en de overige groepen 8 deelnemers

Speeltempo: Agroep 20 minuten, overige groepen 15 minuten (per persoon per partij).

Deelname: voor jeugd t/m 16 jaar (peildatum begin seizoen).

Inleg: 5 euro per deelnemer.

Prijzen: Eremetaal (3x per groep), die geen prijs heeft krijgt een herinnerings medaille met een Fries lint.  

opgave: Inschrijving gesloten       Klik hier om te zien wie zich hebben opgegeven
 

Toernooidirectie scwestergoo@gmail.com 

Locatie: grootkerkhof 1a. Bolsward

Aanmelding: Tot uiterlijk vrijdagavond 12 dec 2014, 19.00 uur 

De vorige (uitgestelde) editie 2013 was dus afgelopen zomer

-jeugdtoernoo 2012 (GP)-uitgesteld tot juni 2013