Westergoo heeft gister de FSB-competitie afgesloten met een gelijkspel tegen NEO 2. Het waren deze keer vooral de hoogste borden die het lieten afweten. Dijkstra verloor van Jelte Tjaarda en Thys Blaeser van Jurjen Wedzinga. Gelukkig stonden daar tegenover overwinningen van Stornebrink op Wim de Vries en van Hessel van der Pal op Johan Broens.
Dijkstra offerde een pion voor aanvalskansen, doch kwam niet toe aan het uitvoeren van zijn snode plannen. De jeugdige Tjaarda zette een grote afruil in gang en verzilverde de materiële voorsprong die hij had opgebouwd. Thys had graag willen winnen omdat hij dan in de derde klas het beste resultaat aan bord 1 had geboekt. Het mocht echter niet zo zijn. Wedzinga bood taai tegenstand en toen Thys lelijk een toren verblunderde was het pleit snel beslecht. Hessel won kordaat door zijn tegenstander vanaf zet één naar de hals te grijpen en niet weer los te laten. Stornebrink tenslotte kwam een pionnetje voor en wist door rustig manoeuvreren een gewonnen eindspel te bereiken. Koelbloedig wikkelde hij af naar winst.
Omdat Heerenveen met grote cijfers won van Bakkeveen IV ging het kampioenschap naar het Friese Haagje. (Proficiat). Westergoo eindigde op een eervolle tweede plaats en mag het volgend jaar een klas hoger proberen.