Het FSB-team van Westergoo heeft woensdag 17 januari in het verre Bakkeveen (of eigenlijk in Wijnjewoude) met ruime cijfers gewonnen van Bakkeveen IV. In het voormalige kerkje der Nederlands Hervormde Gemeente werd het 0.5-3.5 in het voordeel van de Bolswarders, dit ondanks het feit dat ze met twee invallers aan de start verschenen. Die invallers deden wat van hen werd verwacht. Rein Zeinstra won aan bord drie vrij eenvoudig en ook Sibbele Bonthuis had op '4' niet heel veel moeite met zijn tegenstander. Daarmee was het evenwel nog geen gelopen koers. Aan de borden één en twee hadden Thys Bleaser en HarmJan Dijkstra het onverwacht zwaar. De tegenstander van Thys zag -na een vluchtige analyse- vermoedelijk een mat in drie over het hoofd en HarmJan beroerde de zwarte stukken dermate beroerd dat voor zijn overlevingskansen moest worden gevreesd. Het pakte evenwel allemaal anders -dat wil zeggen gunstiger- uit. HarmJan bood op de wijze zoals in het reglement voorgeschreven remise aan en tot zijn verbazing ging zijn tegenstander akkoord. Daarmee waren de matchpunten in ieder geval veilig gesteld. En ondertussen zwijnde Thys aan bord een aan de lopende band. In plaats van mat te gaan stond hij pardoes een kwaliteit voor en wikkelde vervolgens -met toch nog wel de nodige onnauwkeurigheden- af naar winst. Met de hakken over de sloot derhalve al doet de uitslag anders vermoeden.

Tegelijkertijd met het duel Bakkeveen IV -Westergoo werd in dezelfde akkommodatie ook het duel Bakkeveen II tegen Schaakwoude (II-III?) afgewerkt. Aan het vierde bord acteerde een oude Westergoo-bekende, te weten Jaap Miedema, inmiddels emeritus-predikant. Hij kruiste de degens met fotograaf Jaap Weidema. Dit deed een van de aanwezigen opmerken dat het maar goed is dat het Nederlandse alfabet een 'J' bevat. Ten ware dat niet het geval dan had zich aan dat vierde bord een duel afgespeeld tussen twee (a)apen. Ook in het bijna energie-neutrale Wijnjewoude lag de humor op straat. De Jaapen speelde overigens remise. 

En wat Westergoo betreft, het deed wat het moest doen en blijft gewoon in de race om het kampioenschap, in de absolute kelder van de FSB. Dat dan weer wel.  HJD