Klik hier voor de vrouwen | games

Het NK 2023 werd gespeeld in het voetbal stadion Galgenwaard in Utrecht. Via deze link zijn de partijen nog het beste te volgen en na te spelen zowel bij de heren als bij de dames. Bij de dames zijn maar 4 deelnemers, er zijn natuurlijk wel meer en het plan was vermoedelijk wel 8 of 10 of meer dames dit jubileum jaar uit te nodigen maar die hadden geen ruimte meer in hun kalender zodat de huidige 4 een dubbele round robin spelen Door de storm Poly op woensdag begonnen de partijen enkele uren later maar ondanks dat uitstel lukte het Arlette van Weersel niet naar de speelzaal te komen en werd ze op een reglementaire nul getracteerd. Dit pikte ze niet en trok zich terug waarop er nog maar één potje restte: Eline-Anna-Maja dat werd beslecht in het voordeel van Eline. Kort samengevat, AnnaMaja wordt 2e op het NK 2003. 

Dit vindt Herman Grooten ervan op schaaksite.nl, klik hier

 

Klik hier voor de mannen | Games

Bij de mannen doen dit jubileum jaar ook de toppers Anisch Giri en Jorden van Foreest mee, wie van die 2 zal het worden? de rest lijkt immers kansloos. Sipke Ernst schakelde Dimitri Reinderman uit met 2-0 maar verloor toen van Jorden van Foreest met 0.5-1.5. De remise partij is wel leuk om na te spelen, klik hier. Jorden leek op weg naar 2-0 maar blunderde opzichtig op de 57e zet een vrijpion weg. 

Jorden staat inmiddels op 1-0 tegen de regerend kampioen Erwin l'Ami, Anish kwam niet verder dan remise tegen Max Warmerdam, een leerzame partij volgens de commentator op schaaksite, klik hier