HJD wint slotsessie Hartwerd

 

harwertslot

Dinsdag waren er liefst veertien deelnemers voor de laatste ronde. Vijf minuten slechts had men op de klok en dus speelde het geluk een belangrijke rol. HarmJan Dijkstra bleek van het hele deelnemersveld over de sterkste zenuwen te beschikken. Hij scoorde elf en een half uit dertien en bleef daarmee een vol punt voor op Cees Banning die op tien en een half eindigde. Tim boekte tien punten en Josef Dölle negen en een half. Rintsje Altena werd in deze uitputtingsslag vijfde met acht en een half. Een hele knappe prestatie. Voorde resultaten van de andere spelers zie de uitslagen tabel.

Gastheer Piet Sikma had een drukke dinsdag. ’s Middags geriefde hij 22 Frysk dammers en ’s avonds waren de schakers aan de beurt. Zoals we van hem gewend zijn had hij zijn zaakje goed op orde en de prijzenpot was goed gevuld. Zoals voorspeld met vleesprijzen.De karbonades, natte en droge worsten en de rollades werden in dank aanvaard. De lof uitingen aan het adres van Piet waren niet van de lucht en terecht.

Voor de schakers breekt nu even vakantie aan. Op de eerste dinsdag in september hervat Westergoo haar activiteiten in het Convent aan het Groot Kerkhof in Bolsward.Sinds 1887. Dus reeds honderd en dertig jaar een traditie in denken en zetten doen. Zegt het voort en beleef het mee.