Murk prolongeert rapid titel

De 2e sessie op dinsdagavond 26 maart
We speelden in een knus bovenzaaltje vanwege de Matheus passion met 15 man en 1 vrouw. Drie spelers in de categorie A, zeven in B en zes in C.

Sommige partijen duurden 45 minuten vanwege het tempo dat 15 minuten en 10 seconden per persoon was. De uiteindelijke winnaar werd Murk, hij ging twee ronden voor het einde alleen aan kop maar deelde in de voorlaatste ronde het punt met Siebolt die een ronde eerder van Mark won. Harm-Jan (die in de laatste ronden won van Jos, Hessel en Hans) en Murk eindigden hierdoor gelijk met 6,5 uit 8. Harm-Jan had ook meer weerstandspunten maar de onderlinge partij van Murk verloren en dat laatste gaf de doorslag. 

Klik hier voor de indeling- tabel met het score verloop en de stand

Het Westergoo Rapid toernooi is dit seizoen over 2 avonden en 8 ronden (vorig jaar 3 avonden en 12 ronden) en de eerste sessie was dinsdag 4-dec, de 2e sessie is op dinsdagavond 26-maart. 

Eerste sessie
Harm-Jan gaat verrassend op kop met 3,5 uit 4, hij begon met een remise tegen Siebolt en won vervolgens van Hidde, Fokke en Mark. Er zijn 4 volgers met 3 punten waaronder regerend kampioen Murk

 

Anna-Maja deed ook mee en voorafgaand aan de eerste ronde werden zij en haar moeder in de bloemetjes gezet naar aanleiding van haar gedeelde eerste plaats op het EK in Praag.