De datum van ons jeugdtoernooi

Normaliter is ons jeugdtoernooi op de 2e zaterdag in december maar na raadpleging van de KNSB kalender bleek de jeugdclubcompetitie ook op die datum te zitten daarom werd het toernooi een weekje vervroegd naar de eerste zaterdag en die valt op 1 december. Een maand nadat die datum was vastgelegd ontving  ik een mail van Eddie Scholl dat het Waling Dijkstra toernooi ook op 1 december wordt gehouden en dat hij die datum al een half jaar geleden had doorgegeven aan Peter Brouwer want dat is degene die de volmacht van de FSB heeft om toernooien door te geven voor de KNSB kalender. Zelf ben ik verantwoordelijk voor de toernooi kalender van de FSB en ik wist van niks, al had ik natuurlijk wel even voor de zekerheid eerst op de KNSB kalender kunnen kijken.

Dikke shit dus want wij hadden gepland dat Anna-Maja tijdens ons toernooi nog gehuldigd zou worden voor haar zilveren medaille tijdens het EK in Praag. Als wij het toernooi nu doorgang laten vinden krijgen we ten eerste weer ruzie met Eddie, niet dat ik daar bang voor ben want het is maar een klein mannetje. Maar de sterkste jeugdschakers moeten natuurlijk op die dag naar het Waling en daar hoort onze eigen Anna-Maja ook bij. We kunnen ons toernooi nu misschien beter schrappen of nog beter (weer) een andere datum kiezen.

Rick Weggen (GP co√∂rdinator) zoekt nog een datum en een locatie voor een slottoernooi van de cyclus (georganiseerd door de bond zelf) waar ook de overall prijzen dan kunnen worden uitgereikt. Hij heeft dat afgekeken van de NOSBO waar de bond zelf ook een slottoernooi organiseert.  Voor zover ik weet staat het FSB bestuur hier niet afwijzend tegenover. Het is misschien een idee dat Westergoo 1-december laat vallen en op zoek gaat met Rick Weggen naar een datum voor dit FSB-slottoernooi dat dan in Bolsward kan worden georganiseerd voor de bond