Schaaktraining voor volwassenen

Gerrit kreeg onderstaande brief maar dat moet ook voor andere belangstellenden  kunnen gelden

Geachte heer Stornebrink,


Na het succes van de eerste internettraining voor volwassenen start de KNSB in mei met nieuwe trainingen. Omdat u een KNSB rating heeft tussen de 1400 en 2000 nodigen wij u uit om hieraan deel te nemen. De training bestaat uit vijf lessen van anderhalf uur en worden op PlayChess door gediplomeerde KNSB trainers gegeven. De lesgroepen worden samengesteld op basis van rating en bestaan uit maximaal 8 deelnemers. Bij meer dan 8 aanmeldingen worden er twee of meer groepen op dezelfde dag gestart.  

De trainingen worden gehouden van 20:30 uur tot 22:00 uur. Voorafgaande aan de eerste training zal u van 20:00 tot 20:30 geholpen worden met het opstarten van Skype en PlayChess. De trainingen worden gehouden op:

Groep 1. Spelers met een rating tussen de 1400 en 1600: dinsdag 8 mei, dinsdag 22 mei, dinsdag 5 juni, dinsdag 19 juni en dinsdag 26 juni.

Groep 2. Spelers met een rating tussen de 1600 en 1800: donderdag 10 mei, donderdag 24 mei, donderdag 7 juni, donderdag 21 en donderdag  28 juni.

Groep 3. Spelers met een rating tussen de 1800 en 2000: donderdag 10 mei, donderdag 24 mei, donderdag 7 juni, donderdag 21 en donderdag  28 juni.

Mocht u wel willen deelnemen aan de training maar kunt u niet een van de genoemde dagen. Dan kunt u in het web formulier onder opmerkingen aangeven dat u wel belangstelling heeft voor een andere dag. Bij voldoende animo op een andere dag zal er een nieuwe lesgroepen worden gestart.

De kosten voor de cursus bedraagt €55,- voor vijf trainingen en is inclusief PlayChess lidmaatschap voor één jaar. Deelnemers die al in het bezit zijn van een geactiveerde PlayChess account krijgen €5,- korting. Alle deelnemers moeten zelf zorg te dragen voor een internetverbinding en hoofdtelefoon met microfoon. Daarnaast dient op de computer PlayChess en Skype te kunnen worden geïnstalleerd.

Aanmelden kan tot en met 1 mei 2012 via de website van de KNSB: http://www.schaakbond.nl/formulieren/internet-schaaktraining

Wij hopen u bij de schaaktraining te mogen begroeten,

Met vriendelijke groet,

KONINKLIJKE NEDERLANDSE SCHAAKBOND

Arlette van Weersel